Een eigen startpagina online zetten

Het is niet heel moeilijk om een Nederlandse startpagina in elkaar te zetten. Vaak kunt u gratis een dochterpagina aanmaken op een startpagina website. Na de registratie van een account kunt u zelf een startpagina aanmaken en vullen met interessante links.

U kunt op de betreffende startpagina website vaak een registratieformulier vinden hiervoor. Met uw gebruikersaccount kunt u vervolgens uw eigen startpagina samenstellen. De meeste websites geven u de mogelijkheid om zelf het subdomein te bepalen. Vaak moet u ook een titel invullen. Deze komt bovenaan de startpagina te staan. Een eigen startpagina aanmaken is dus eigenlijk niet zo heel moeilijk.

Op uw startpagina kunt u een aantal categorieën plaatsen. De links worden hierin geplaatst. U mag in de rubrieken soms ook tekst en plaatjes toevoegen. Commerciële links zijn ook toegestaan in een aantal gevallen. Geld verdienen met uw startpagina wordt zo mogelijk. Meer mogelijkheden over startpagina’s vindt u in het artikel Eigen startpagina maken.

Het automatisch verkopen van links wordt ook mogelijk wanneer u een startpaginascript gebruikt. Vaak controleert het script zelf of de betaling is gelukt. De link is dan vaak ook direct zichtbaar op de startpagina website. Met eigen webhosting kunt u een dergelijke website opzetten. Op deze webhosting installeert u vervolgens een startpagina script. Heeft u een eigen startpagina website dan heeft u een stuk meer controle over uw dochterpagina’s. U kunt dan zelf bepalen hoeveel pagina’s u aanmaakt en hoeveel links u plaatst. U heeft het dan volledig zelf voor het zeggen.